Wat is een Residueel Inkomen?

Volg vrijblijvend onze bedrijfspresentatie

Wat is een residueel inkomen?

Een residueel inkomen is een herhalend inkomen dat men lang na het verrichten van de oorspronkelijke werkzaamheden nog kan ontvangen. De inkomstenbron blijft in principe altijd bestaan en is zelfs overerfbaar in sommige gevallen. De hoogte van het inkomen kan echter wel fluctueren.

Residueel inkomen uitgelegd aan de hand van 2 klassieke voorbeelden:

1. Royalty’s:
Royalty’s is de term die vooral gebruikt wordt in de muziekindustrie. De componist, songwriter, zanger(s), manager en uitgever van bv een muziek CD ontvangen royalty’s telkens de CD verkocht wordt of de muziek gedraaid wordt op radio, TV of openbare feesten. Deze geldstroom kan opdrogen zodra de CD in de vergetelheid raakt, maar zodra de CD terug populair wordt na een periode van stilte, komt de geldstroom ook weer op gang. Interessant wordt het als muziek van de CD bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een commercial of in een film.

2. Auteursrechten:
Deze term wordt gebruikt voor teksten, gedichten en boeken, maar ook reclame slogans. Zodra de tekst voltooid is, is jouw werk voorbij, maar ja kan nog jaren lang geld ontvangen voor je werk.

Op zoek naar een residueel inkomen?

👉 Bekijk hier onze presentatie 👈

Andere manieren om een residueel inkomen op te bouwen:

Aan de hand van bovenstaande voorbeelden denk je misschien dat het voor jou niet weggelegd is om een residueel inkomen op te bouwen, omdat je het talent of de opleiding mist of niet de juiste contacten hebt. Hieronder enkele voorbeelden waarmee ik zelf ervaring heb voor het opbouwen van een residueel inkomen.

Direct Marketing
Network Marketing of MLM is een manier van werken waarbij je een product verkoopt, of mensen in je netwerk opneemt die het product samen met jou verkopen. Op een gegeven moment, zodra je een netwerk van medeverkopers opgezet hebt ontstaat er een stroom van residueel inkomen, dat gebaseerd is op een percentage van de verkoop van jouw organisatie. Het moge duidelijk zijn, dat men in deze sector in eerste instantie veel werk verricht met weinig inkomen, maar als je volhoudt en jij en je team elkaar ondersteunen en met respect behandelen dan kan je er zeker in slagen om een mooi extra inkomen op te bouwen en wie weet wel meer dan dat.

 

Een extra inkomen?

Wat is een residueel inkomen?

Volg vrijblijvend onze bedrijfspresentatie

Webinar play
videovideo-3