De beste oefeningen om thuis te sporten

✔ Waar & wanneer jij wil ✔ Op jouw niveau ✔ Begeleid door bekende trainers
De beste sportoefeningen voor thuis ontdek je bij Mindset.online. Boek snel resultaat met oefeningen waarvoor je geen apparaten nodig hebt.
Begin vandaagOntdek onze gratis online workouts

Thuis sporten: wat zijn de beste sport oefeningen?

Om thuis te sporten heb je echt geen complete home gym nodig. Sterker nog: voor veel van de meest effectieve sport oefeningen voor thuis heb je genoeg aan je eigen lichaamsgewicht. Wil je weten wat de beste oefeningen zijn om verschillende spiergroepen te trainen? Lees dan snel verder.

Effectieve sport oefeningen voor je bovenlichaam

De bekendste sport oefening voor thuis is misschien wel de push up, ook wel opdrukken genoemd. Met deze oefening spreek je eigenlijk je hele bovenlichaam aan. De nadruk ligt op de borst, maar daarnaast train je met push ups ook je triceps, schouders, en zelfs je buikspieren. Opdrukken is dus een echte compound oefening, waarbij je meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint. Een voorbeeld van een oefening waarmee je je triceps meer geïsoleerd traint, zijn dips. Een andere goede oefening voor je bovenlichaam zijn side raises, waarmee je vooral je schouders aanspreekt.

Oefeningen om thuis je benen te trainen

Als je je onderlichaam effectief wilt trainen, is er geen oefening effectiever dan de squat. Squats zijn net als push ups een compound oefening, waarbij de nadruk ligt op je dijen en billen. Meer specifiek: je quadriceps, adductoren en hamstrings. Maar ook core wordt sterker van squats. Je kunt op verschillende manieren variëren met de standaard squat. Probeer bijvoorbeeld ook eens sumo squats, split squats en pause squats. Lunges zijn een minder bekende, maar ook erg effectieve oefening voor je onderlichaam. Bij deze oefening train je nagenoeg dezelfde spiergroepen als met squats, maar wissel je de beweging af per been.

Online Workouts

Gratis online workouts

Resultaat met deze core oefeningen voor thuis

Je core trainen is belangrijk voor je hele lichaam. Een sterke core verbetert niet alleen je algehele houding, maar vermindert ook de kans op blessures. Een bekende oefening voor je core is de plank, die je op de meest uiteenlopende manieren kunt uitvoeren. Daarnaast zijn de bridge, superman en mountain climbers uitstekende core oefeningen. ‘Ouderwetse’ buikspieroefeningen als sit-ups en crunches zijn eveneens erg goed om je core te versterken.

De beste sport oefeningen voor thuis in jouw fitness programma

Bovenstaande oefeningen zijn – niet toevallig – ook de oefeningen die je veel in de online fitness programma’s van Fitchannel tegenkomt. Onze online fitness coaches combineren in hun schema’s de meest effectieve thuisoefeningen. Zo boek je snel resultaat en wordt geen spiergroep overgeslagen. Toptrainers als Mark Tuirert en Carlos Lens leggen je stap voor stap uit hoe je de oefeningen perfect uitvoert, en doen ze altijd zelf voor. Ontdek nu het online fitness programma dat bij je past, en voer deze oefeningen thuis uit op jouw niveau!

De beste oefeningen om thuis te sporten