Lifestyle

Lifestyle & Fitness – ook voor jou!

Voel jij het kriebelen om je lifestyle drastisch om te gooien?
Wil je je graag opnieuw fit, energiek en gezond voelen?

 

Super, dan zit je hier goed! Wij draaiden zelf enkele jaren geleden de knop om en plukken daar nu de vruchten van. Daarom laten we jou graag meegenieten van ons lifestyle fitness programma en onze goede gewoontes. Read on!

Lifestyle Fitness
Healthy Lifestyle

Wat bedoelt men met lifestyle?

In het Engels betekent lifestyle simpelweg een levenswijze, op welke manier jij in het leven staat. Dat heeft voor een deel te maken met hoe je gezien wil worden (je imago). Hoe je je kleedt, gedraagt, met wie je omgaat en wat je doet maken allemaal deel uit van je lifestyle.

 

Een andere belangrijk onderdeel van iemands lifestyle is hoe jij invulling geeft aan de kwaliteit van je leven. Actief bezig zijn met een gezonde levensstijl of healthy lifestyle en wat jij daarvoor doet.

Hoe boost je je lifestyle?

Hoe kan jij ervoor zorgen dat je voor jezelf een healthy lifestyle waarmaakt? Daarvoor geven verschillende officiële instanties een aantal goede raadgevingen op volgende vlakken:

  • Gezonde voeding
  • Gezonde levensgewoontes (niet roken, matig zijn met alcohol, een gezond ritme volgen, …)
  • Regelmatig bewegen
  • Jezelf voldoende rust gunnen en ontspannen.

Hoe doe je dat op een efficiënte manier? Dat doen we hieronder in detail uit de doeken.

Lifestyle Blogartikelen

Vrijheid en Lifestyle

Wat betekent Vrijheid en Lifestyle voor jou?

Voor de ene persoon betekent dit meer reizen, luxe vakanties, de wereld rondreizen, vrije keuzes en beslissingen kunnen nemen.
Wat betekent Vrijheid en Lifestyle voor jou?

Je studententijd als levensstijl

Je studententijd als levensstijl?

Het wordt vaak in de media vertelt de studenten tijd is voor velen de mooiste tijd van hun leven. Het gaat vaak gepaard met slecht eten een veel alcohol. Hierdoor is het aanhouden van een studenten levensstijl vaak onmogelijk op de langere termijn vast te houden

Lifestyle fitness? Da’s pure lifestyle & a healthy body!

Om optimaal profijt te halen uit jouw healthy lifestyle en lifestyle fitness, doe je er goed aan deze tips in acht te houden:

  • Pure lifestyle

Dat je gezond moet eten, dat krijg je overal te horen. Maar de definities daarvan durven weleens sterk te verschillen. Wat wij bedoelen met de ‘puur’ in lifestyle is dat je zoveel mogelijk kiest voor onbewerkte voeding. Voorgemaakte gerechtjes, sauzen en vleesbereidingen bevatten vaak heel veel suiker, bewaarmiddelen en zout. Probeer deze dus zoveel mogelijk te vermijden en kies voor pure ingrediënten.

Haal zoveel mogelijk vezels uit groenten en fruit, vul aan met magere en gezonde producten zoals vis en kip, en drink elke dag 1,5 tot 2 l water. Bekijk zeker ook de omgekeerde voedingsdriehoek aandachtig om inspiratie om te doen!

Pure Lifestyle
IMG_20201011_174319_359
  • Hou je gewicht op peil

Met een gezond gewicht loop je veel minder gezondheidsrisico’s dan wanneer je overgewicht met je meedraagt. Dat is logisch ook: als je lichaam elke dag een rugzak van 20 extra kg mee moet torsen, moeten je hart, bloedvaten en gewrichten dat bekopen. Hoe lichter en fitter je bent, hoe eenvoudiger het wordt om je healthy lifestyle vol te houden.

  • Beweeg, beweeg, beweeg!

Hoeveel moet je precies bewegen? Dat hangt uiteraard af van je persoonlijke voorkeur, je leeftijd en je algemene gezondheid. In de regel luidt het advies: lever minstens 2,5u per week een matige tot stevige inspanning, met daarbovenop 2x per week spier- en botversterkende activiteiten.

Hoe je dat invult, bepaal je helemaal zelf. Een stevige wandeling, hardlopen of fietsen, zwemmen, dansen, … Wat je het liefst doet, zal je allicht met meer ‘goesting’ doen en hou je langer vol. Ook huishoudelijk klussen, de hond uitlaten en tuinieren mag je meetellen als beweging. Vermijd vooral dat je urenlang stilzit!

Lifestyle Fitclub

De effecten van een healthy lifestyle

Werken aan een gezonde levensstijl heeft alleen maar voordelen. Je voelt het effect van je healthy lifestyle vrijwel meteen, maar de effecten op lange termijn zijn een fantastisch cadeau voor jezelf.

  • Healthy lifestyle = positieve mindset

Gezond leven betekent goed zorgen voor lichaam én geest. Het gevoel hebben dat je ‘goed bezig bent’ door een healthy lifestyle te handhaven is onbetaalbaar. Door regelmatig actief te zijn (liefst nog in de natuur!) en jezelf te plezieren met gezonde voeding zal je merken dat je steeds meer energie hebt. Hierdoor wordt het steeds eenvoudiger om je pure lifestyle verder te zetten en voelt het op de duur niet meer als een inspanning.
Daarin verschilt een healthy lifestyle bijvoorbeeld van een dieet: je gooit je hele levensstijl om en hebt dus geen ‘terugval’ waarbij de kilo’s er in geen tijd weer aanvliegen.

  • Minder kans op ziektes en aandoeningen

Verschillende onderzoeken wezen uit dat mensen met overgewicht (een BMI hoger dan 25) dubbel zoveel risico lopen op hart- en vaatziekten in vergelijking tot mensen met een normaal gewicht. Ook doe je je organen (maag, darmen, longen, …) een groot plezier door hen te verwennen met gezonde voeding en voldoende water. Zo bouw je je lichaam langzaam maar zeker om tot een goed geoliede machine die beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

  • De lifestyle fitness-look

We moeten er niet om liegen: als je regelmatig sport en beweegt en gezond eet, ga je van binnenuit stralen – en dat zie je! Je harde werk zal zich altijd vertalen in een gezond en strak lifestyle fitness- lijf. Een lager vetgehalte, strakkere en getonifieerde spieren en een stralende huid: wie tekent daar niet voor? Deze schitterende voor-en-na’s en verbluffende transformaties spreken voor zich.