Er bestaan meer dan 180.000 apps over gezondheid die ons te helpen gezonder te leven, alles te volgen wat we hele dag doen, van onze dagelijkse stappen tot onze slaapuren, ons voedingspatroon, ons humeur en nog veel meer. Iedereen kent ze wel.

Voor velen hebben dergelijke apps voordelen, zoals het volgen van vorderingen op het gebied van gezondheids-, voedings- en fitnessdoelen en om ons gemotiveerd te houden.

Maar helaas zijn er ook nadelen verbonden aan dergelijke apps. Het is namelijk moeilijk om te weten wat wél te volgen en wat niet. Soms werkt een reguliere benadering net zo goed. Wat je aanpak ook is, hier is wat inspiratie voor wat je deze zomer kan volgen.

 

Basisactiviteit:

Ondanks de discussie of een dagelijks doel van 10.000 stappen een goede zaak is of gewoon een willekeurig getal, is het de moeite waard om in te zien hoe actief je bent. Zo krijg je meer inzichten in je fitnesslevel en kan je meer activiteit toevoegen aan je dag wanneer dat nodig is.

App: stel een dagelijks doel in en volg je stappen via je telefoon of tracker.

Offline aanpak: committeer aan een dagelijkse wandeling.

Voeding:

Als je probeert af te vallen of te eten volgens specifieke macro’s, is het bijhouden van je maaltijden een effectieve manier om verantwoording af te leggen. Wat begint als iets sporadisch wordt al snel een gewoonte.

App: stel doelen en volg wat je eet en je vochtinname met apps zoals MyFitnessPal (deze app geeft je gedetailleerde voedingsgegevens).

Offline aanpak: houd je maaltijden dagelijks schriftelijk bij en houd je vochtinname bij met een meetbare en hervulbare fles.

Fitness:

De beste manier om je voortgang in de loop van de tijd te zien, is je workouts en de effecten op je lichaam en prestaties bij te houden.

App: volg trainingen met apps zoals Endomondo, MapMyRun en meer – haal inspiratie op.

Klik hier voor nog meer fitness tips.

Offline aanpak: neem een ​​goede ouderwetse maandelijkse selfie (dezelfde kleding en pose), zodat je na verloop van tijd de effecten van je inspanningen kunt zien.

Fitness-app