Thuis sporten is voor iedereen!

Thuis sporten is voor iedereen!

In april en mei hebben we een aantal weken niet naar de sportschool kunnen gaan. Door de invloed van het coronavirus zijn we meer thuis, maar kunnen we geen tijd besteden om naar de sportschool te gaan. Dit kan een grote invloed hebben op onze motivatie. Dit geldt echter niet voor iedereen. Met een beetje creativiteit is het gemakkelijk om thuis actief te blijven.

Het blijkt dat je thuis ook prima oefeningen kunt doen. Een half uur per dag sporten is erg belangrijk voor een goede werking van het immuunsysteem. Tegenwoordig is dit misschien nog wel belangrijker dan voorheen. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en jezelf niet langer de illusie voor te houden dat je hiervoor eerst naar de sportschool moet. Steeds meer mensen merken dat het niet nodig is om naar de sportschool te gaan en dat dit prima vanuit huis te doen is.

Maar hoe blijf je thuis gezond?

Je kan tijdens het sporten stoelen, banken, tafels of zelfs een fles gevuld met water gebruiken. Bovendien kun je naar buiten gaan om te rennen of wandelen. Het is meestal niet eens gerelateerd aan de trainingsintensiteit of een half uur beweging, maar om voor jezelf te zorgen door deze oefeningen elke dag uit te voeren. Je kunt je gezondheid op dit moment niet negeren. Ook aandacht besteden aan voeding is erg belangrijk. Neem in de donkere maanden meer vitamines en mineralen en ga op tijd naar bed. Helemaal als er meer gesport wordt heeft het lichaam meer tijd nodig om te herstellen. Een fijne en lange nachtrust daarvoor is essentieel. Een goede gezondheid en een goed trainingsschema in combinatie met een goede nachtrust zijn altijd de belangrijkste elementen voor het be- en onderhoud van een gezond lichaam.

En nu?

Daarom is het niet langer nodig om je te abonneren op sportscholen zoals “Basic-Fit” of “Free For Free”. Het is zonde om te blijven betalen voor ongebruikte abonnementen of als het niet nodig is om een abonnement af te sluiten. Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo spannend, maar zonder dat je het weet, heb je een abonnement waar je een jaar geen gebruik van maakt. Dit geldt niet alleen voor sportschoolabonnementen. Het is altijd verstandig om te kijken welke abonnementen en hoeveel abonnementen je hebt, want dat stapelt zich meestal snel op. Neem hiervoor een kijkje op Xpendy.

Online Workouts

Gratis online workouts

Thuis sporten is voor iedereen!